SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ODÜSEM Bugüne Kadar Birçok Alanda Faaliyet Düzenledi

14.07.2016

Üniversitemizin; ön lisans, lisans ve lisansüstü öğretim programları dışında eğitim verdiği ve araştırma yaptığı faaliyet alanlarına giren tüm konularda sürekli eğitim programları düzenlemek, Üniversitemizin kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirmek ve Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren ODÜSEM gerek kamu içi gerek de kamu dışı özel kuruluşlarının ihtiyaçlarına yönelik her yaşa, cinsiyete ve çeşitli ilgi gruplarına yönelik pek çok kurs, seminer, toplantı ve sertifika programlarına kurulduğu günden bugüne imzasını atıyor.

ODÜSEM Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Sürekli Eğitim Merkezimiz düzenlediği konferans ve seminerler, ilgi gören birçok kurs faaliyeti ya da danışmanlık hizmetleri gibi çalışmalarla adından sıkça söz ettirmektedir. ODÜSEM geçen yıllar içinde “Engelsiz Yaşama Doğru, Başarı ve Mutluluk İçin Hayata Gülümse, DOKA Desteklerinin Tanıtımı, Stresle Baş Etme Yöntemleri ve Öfke Kontrolü, Madde Bağımlılığıyla Mücadele, TKDK, KOSGEB ve İŞKUR’un Yeni Dönem Hibe ve Destek Programları Hakkında Bilgilendirme” gibi toplumu yakından ilgilendiren konularda konferans ve seminerler düzenlemiştir. Ayrıca Merkezimiz; piyano, YDS, ALES, Voleybol, Eğiticinin Eğitimi, Görüntü İşleme Sertifika, işaret dili, ebru, plates, diksiyon, tenis, kick box, tiyatro, gitar, bağlama kursları gibi pek çok alanda da faaliyet göstererek şehrimize önemli bir hizmet sunmuştur. Bu çalışmalara ilaveten özel kurum ya da kuruluşlara ve Ordu Barosuna Sürekli Eğitim Merkezimiz tarafından danışmanlık hizmeti sunulmuştur. ODÜSEM bütün bu kapsamlı, toplumun yararını gözeten, ihtiyaca yönelik çalışmalarını Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ordu Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü, Ordu Barosu gibi kurumlarla mutabakat sağlayarak yapmıştır.” dedi.

Konuşmasına bu zamana kadar düzenlenen kurslara katılım sayısını değerlendirerek devam eden Doç. Dr. Kenan Şahin, “ Kurslarımıza her zaman talep oluyor, ilginin azımsanmayacak derecede olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.” dedi. Yakın zamanda açılması planlanan kurslarla ilgili de açıklama yapan Şahin, “ Önümüzdeki günlerde Din Görevlileri Yeterlilik Sınavına Hazırlık Kursu, CNC Operatörlüğü Eğitimi Sertifika Programı, Autocad ve Solidworks Bilgisayar Destekli Çizim Ve Tasarım Eğitimi Sertifika Programı kursları düzenlenecek.” diyerek açıklamasını tamamladı.

ODÜ Basın