SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Tiyatro, Yaratıcı Drama ve Diksiyon Kursları İle Yaratıcılığınızı Geliştirin.

ODÜSEM bünyesinde, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'den Öğr. Gör. Erdal KARAKURT tarafından Tiyatro, Yaratıcı Drama ve Diksiyon kursu verilecektir. Tiyatro kurs programı kapsamında temel oyunculuk, rol, doğaçlama çalışmaları aracılığıyla katılımcılara kendini ifade edebilme becerisi kazandırarak; tiyatro sanatı yolu ile kişisel yaratıcılıklarının  geliştirilmesi hedeflenmektedir. Yaparak ve yaşayarak öğrenme olarak da tanımlanan Yaratıcı Drama eğitiminde ise özgüven, disiplin, uyum, empati, gözlem ve imgelem gibi kavramlar aracılığıyla katılımcılara yaratıcılık, estetik gelişim, iletişim becerisi, empati yeteneği ve olayları değerlendirme bilinci kazandırabilmek ana amaçtır. Dili etkin bir biçimde kullanıp, sesin yapısını irdeleyerek  güzel ve etkileyici konuşma olarak tanımlanan Diksiyon sanatı için hazırlanan programda da anlaşılır, akıcı, uzun soluklu, doğru ve güzel bir konuşma için gerekli olan teknik terimlerin öğretimi ve alıştırma çalışmaları ile öğrenilenlerin pekiştirilmesi kursun  içeriğini oluşturmaktadır.

Kontenjanların sınırlı olduğu kurslar için ön kayıtlar başlamıştır.