Yaratıcı Drama ve Diksiyon Kurslarımız İle Yaratıcılığınızı Geliştirin.

ODÜSEM bünyesinde, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'den Öğr. Gör. Erdal KARAKURT tarafından Yaratıcı Drama ve Diksiyon kursları verilecektir.  Yaparak ve yaşayarak öğrenme olarak da tanımlanan Yaratıcı Drama eğitiminde ise özgüven, disiplin, uyum, empati, gözlem ve imgelem gibi kavramlar aracılığıyla katılımcılara yaratıcılık, estetik gelişim, iletişim becerisi, empati yeteneği ve olayları değerlendirme bilinci kazandırabilmek ana amaçtır. Dili etkin bir biçimde kullanıp, sesin yapısını irdeleyerek  güzel ve etkileyici konuşma olarak tanımlanan Diksiyon sanatı için hazırlanan programda da anlaşılır, akıcı, uzun soluklu, doğru ve güzel bir konuşma için gerekli olan teknik terimlerin öğretimi ve alıştırma çalışmaları ile öğrenilenlerin pekiştirilmesi kursun  içeriğini oluşturmaktadır.

Kurslarımız ODÜ Teknik Bilimler MYO / Akyazı Mahallesi Altınordu'da yapılacaktır. Ön kayıt ve bilgi için iletişim adreslerimiz:

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi,

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

ODÜSEM

PK: 52200, ORDU

Tel : 0 (452) 234 50 10 / 6034-6036

Faks : -

E- posta:  odusem@odu.edu.tr

YARATICI DRAMA

Eğitimci : Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Tiyarto Bölümü Öğr. Gör. Erdal KARAKURT

Başlama Tarihi:  13 Ekim Cumartesi 15:00/ 17:00

Eğitim Süresi:  Haftada 1 Gün, Günde 2 Saat ,Toplam 5 Hafta / 10 Saat

Kimler Katılabilir: 16 yaş ve üstü tüm yetişkinler.

Programın Amacı ve İçeriği: Yaratıcı Drama kursu 16 yaş ve üstü bireyler için hazırlanan ders programlarından oluşmaktadır.
Yaparak ve yaşayarak öğrenme olarak da tanımlanan yaratıcı drama eğitiminde katılımcıların özgüven,disiplin, uyum, empati,
yaratıcılık, güven, gözlem ve imgelem gibi kavramlar aracılığıyla yaratıcılık, esteteik gelişim, iletişim becerisi,empati yeteneği
ve olayları değerlendirme bilincini geliştirmeleri hedeflenmektedir.

Kazanımları:

• Yaratıcılığın gelişmesini ve çok yönlü kullanılmasını sağlar.
  • Hayal gücünü geliştirir.
  • Karar verme gücünü arttırır.
  • Farklı olay ve durumlarla ilgili deneyim kazanmayı sağlar.
  • Empati kurarak farklı özelliklere sahip kişilere saygı duyma becerisini arttırır.
  • Neden-sonuç ilişkisi kurabilme yetisini, sorgulama ve ifade edebilme yeteneğini geliştirir.
  • Kendisiyle ve başkalarıyla barışık olma becerisini arttırır.

Kurs Ücreti:

ODÜ Personeli ve Aile Üyeleri İçin Katılım Ücreti : 250 TL (KDV dahil)

Diğer Katılımcılar İçin:300 TL (KDV dahil)

NOT: Kurs ücreti ilk ders öncesine kadar ödenir dekont dersin hocasına teslim edilir.

Ön Koşullar:

- Kursa katılmak isteyen katılımcıların, ilgili telefonları arayıp ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
- Yeterli başvuru sağlandığı takdirde katılımcılarla iletişim kurulacaktır. Katılımcıların kesin kayıt için kurs ücretini

"YARATICI DRAMA YETİŞKİN GRUBU ” Kurs ücreti adıyla  ilgili hesaba yatırıp, dekontunu ODÜSEM’e ulaştırmaları gerekmektedir.

IBAN : TR36 001 0023 5561 6709 0350 11

-Kursa kesin kayıt yaptıran katılımcılar; eğitim ücretinin tamamını ödemekle yükümlüdür.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DRAMA

Başlama Tarihi: 13 Ekim Cumartesi 11:00/13:00

Eğitim Süresi:  Haftada 1 Gün, Günde 2 Saat ,Toplam 5 Hafta / 10 Saat

Kimler Katılabilir: İki ayrı grup olarak planlanmıştır.

1. Grup : 7-9 yaş arası çocuklar.
1. Grup: 9-12 yaş arsı çocuklar.

Programın Amacı ve İçeriği: Yaparak ve yaşayarak öğrenme olarak da tanımlanan yaratıcı drama eğitiminde
katılımcıların özgüven, disiplin, uyum, empati, yaratıcılık, güven, gözlem ve imgelem gibi kavramlar aracılığıyla
yaratıcılık, esteteik gelişim, iletişim becerisi,empati yeteneği ve olayları değerlendirme bilincini geliştirmeleri
hedeflenmektedir.

Kazanımları:

• Yaratıcılığın gelişmesini ve çok yönlü kullanılmasını sağlar.
  • Hayal gücünü geliştirir.
  • Karar verme gücünü arttırır.
  • Farklı olay ve durumlarla ilgili deneyim kazanmayı sağlar.
  • Kendisiyle ve başkalarıyla barışık olma becerisini arttırır.

Kurs Ücreti:

ODÜ Personeli ve Aile Üyeleri İçin Katılım Ücreti : 250 TL (KDV dahil)

Diğer Katılımcılar İçin:300 TL (KDV dahil)

Ön Koşullar:

"YARATICI DRAMA ÇOCUK KURSU” Kurs ücreti adıyla  ilgili hesaba yatırıp, dekontunu ODÜSEM’e ulaştırmaları gerekmektedir.

IBAN : TR36 001 0023 5561 6709 0350 11

Başvuru Adresi:   Ordu Üniversitesi  Cumhuriyet Yerleşkesi Altınordu/ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları ODÜSEM

Telefon: 0(452) 234 50 10/6430

DİKSİYON KURSU

Başlama Tarihi:  13 Ekim Cumartesi 13:00/15:00

Eğitim Süresi:  Haftada 1 Gün, Günde 2 Saat ,Toplam 5 Hafta / 10 Saat

Kimler Katılabilir: 16 yaş ve üstü, öğretmenler, öğrenciler, memurlar, tüm meslek çalışanları, kendini daha rahat, doğru ifade etmek için ses tonunu ve telaffuzunu etkili kullanmak isteyen bireyler kursa katılabilirler.

1-Türkçeyi güzel, doğru ve etkili biçimde kullanması,

2-Doğru konuşmanın birey ve toplum hayatındaki önemini kavraması,

3-Ses, jest ve mimiklerini etkili kullanması,

4-Duygu, düşünce ve hayallerini etkili ve anlaşılır biçimde ifade etmesi,

Kurs Ücreti:

ODÜ Personeli ve Aile Üyeleri İçin Katılım Ücreti : 275 TL (KDV dahil)

Diğer Katılımcılar İçin:350 TL (KDV dahil)

Ön Koşullar:

"DİKSİYON KURSU” Kurs ücreti adıyla  ilgili hesaba yatırıp, dekontunu ODÜSEM’e ulaştırmaları gerekmektedir.

IBAN : TR36 001 0023 5561 6709 0350 11

Başvuru Adresi:   Ordu Üniversitesi  Cumhuriyet Yerleşkesi Altınordu/ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ODÜSEM

Telefon: 0(452) 234 50 10/6034-6036