SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Ordu Üniversitesi İle Ordu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalanmıştır

Ordu Üniversitesi İle Ordu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalanmıştır

  Ordu Üniversitesi (ODÜ) ve Ordu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kurumları arasında, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere ve denetimli serbestlik personeline yönelik yapılacak çalışmalara dair bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. Ordu Adalet Sarayı Şehit Hakim Onur Alan Yerleşkesinde gerçekleşen protkol töreninde, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan UÇAK ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali AKDOĞAN imzalarını atmışlardır.  

  ODÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Ordu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından alt yapısı oluşturulan protokolün imza töreninde;  Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Kemal SAYLAN, Müdür Yrd. Kamil YAVUZ, Koordinatör Rahime AKALIN;  Ordu Denetimli Serbestlik Müdürü Özcan TEKİN ve Ordu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Psikoloğu Işıl ÖZTÜRK de hazır bulunmuşlardır.

  İmzalanan protokolde; denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin yeniden suç işlemelerini engelleyecek önlemlerin alınması, sosyalleşmelerine destek olunması, kanunlara uyan sorumluluk sahibi vatandaşlar olarak sosyal yaşama uyumlarının kolaylaştırılması ve toplumun suça karşı korunması hedeflenmekle birlikte;  ihtiyaç halinde denetimli serbestlik personeline yönelik gerekli eğitim desteklerinin verilmesi ve her iki kurum arasında ulusal veya uluslararası projelerin yürütülmesi de işbirliği programına dahil edilmiştir.

  Rektör AKDOĞAN imzasını atarken, ODÜ’nün en önemli misyonlarından birisi olan toplumla bütünleşme gayesi ile hareket ettiklerini, bu doğrultuda da denetimli serbestlik kurumunun görev alanına giren tüm konularında üniversite olarak her türlü desteği kendilerine vermeye hazır olduklarını ifade etmiştir. Protokol kapsamında üretilecek ulusal ve uluslararası projelerin hükümlü ve yükümlülere yönelik iyileştirmelere katkı sunacağını söyleyen Akdoğan aynı zamanda protokol hazırlığında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerini sunmuştur.

ODUSEM


Eklenme Tarihi : 08-05-2023 12:39:50