Milli Mücadele Ruhunun Doğuşu Çanakkale Paneli Gerçekleştirildi

Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü dolayısı ile Müdürlüğümüz ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü işbirliği çerçevesinde “Milli Mücadele Ruhunun Doğuşu ‘Çanakkale’” konulu panel düzenlenmiştir. Oturum başkanlığını Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sadullah Gülten’in yaptığı panelde; Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın “1’inci Dünya Savaşı’nın Arşiv Kayıtları”, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ömer Erden “Çanakkale Savaşlarının Önemi”, Doç. Dr. İsmail Özer “Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşlarındaki Yeri ve Önemi” ve Doç. Dr. Hakan Güngör “İngilizlere göre Çanakkale” konularında sunumlarını yapmışlardır.

Eklenme Tarihi : 20-03-2023 14:47:20