SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Fatsa'da Eş Zamanlı 14 Tarih Konferansı Gerçekleştirildi

   Ordu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü koordinatörlüğünde Ordu Üniversitesi Tarih Bölümü ve  Fatsa Belediyesi işbirliği neticesinde 14 okulda 14 akademisyen eş zamanlı olarak “Cumhuriyetin 100. Yılına İlk Adım” konulu konferanslarını gerçekleştirmişlerdir. 

   Öğretim Görevlisi Mustafa Büyük Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu’nda, Araştırma Görevlisi Sebahattin Ödemiş Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda, Dr. Öğretim Üyesi Kamil Yavuz, Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesi’nde, Doç. Dr. İsmail Özer. Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, Doç. Dr.Kemal Saylan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Doç.Dr. Hakan Güngör, Lokman Hekim Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, Doç. Dr. Mesut Karakulak, Fatsa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, Doç.Dr. Süleyman Uygun, Şehit İbrahim Kılıç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, Doç.Dr. Murat Özkan, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, Dr.Öğretim Üyesi M.Emre Kılıçarslan Fen Lisesi, Prof. Dr. Sadullah Gülten Fatsa Anadolu Lisesi, Dr. Yunus Bor, Bolaman Anadolu Lisesi, Prof.Dr. Ömer Erdem Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, Prof. Dr. İlhan Ekinci, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nde eş zamanlı olarak konferanslarını vermişlerdir. 

      “TÜRK MİLLETİNİN ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR”

    Fatsa Anadolu Lisesi’ndeki konferansının ardından yaptığı açıklamada Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sadullah Gülten;  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün modern Türkiye'nin kurucusu olduğunu ve onun Türkiye Cumhuriyetini gençlere aynı zamanda Türk milletine emanet ettiğini belirterek, hem gençlerin hem de Türk milletinin bu emanete sahip çıkması gerektiğinin altını çizmiştir.

     Konferanslarda; yeni yetişen neslin, Mustafa Kemal’i ve onun kurucu felsefesini öğrenmesi ve içselleştirmesinin çok önemli olduğu, hem Mustafa Kemal'i hem de o dönemi anlamanın en sağlıklı yolunun  doğru kaynaklara ulaşmakla mümkün olabilceği anlatılmıştır. 

     Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Erbil,  “Cumhuriyetin 100. Yılına İlk Adım” konulu konferansın okullarında verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirmiş ve bu etkinliğin  gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunmuştur. 

 ODUSEM

 

 


Eklenme Tarihi : 21-05-2023 13:42:06